Jakso 10 - Finaali!






























Kun me kaksitoista kilpailijaa viime syksynä hypättiin Helsingissä bussin kyytiin ja lähdettiin kohti Pieksämäkeä, niin en olisi ikinä uskonut, että 30 päivää myöhemmin tulen sillä samalla bussilla Farmin voittajana kotiin. Olen niin kiitollinen tästä kokemuksesta ja isoin kiitos siitä kuuluu muille Farmilaisille, pehtoorille ja tuotannolle. He tekivät tästä matkasta ikimuistoisen. Farmi Suomi titteli oli kirsikka kakun päälle, mutta ihmiset joiden kanssa sain jakaa tunteita ja tarinoita laidasta laitaan kuukauden ajan tekivät tästä matkasta sen arvoisen. 

Finaalia katsoessa itseänikin jännitti, vaikka tiesin lopputuloksen. Jotenkin sitä on tässä kevään aikana elänyt sitä kokemusta ja kaikkia niitä tunteita läpi uudelleen. Jaakon äänestys suoraan finaaliin ei tullut meille yllätyksenä. Enemmän olimme Jarin kanssa yllättyneitä, että saimme molemmat jopa yhden äänen. Jaakko ansaitsi paikkansa finaalissa. Kuten hän itse mainitsi, niin hän tuli hänelle vieraaseen ympäristöön tietämättä maalaiselämästä juuri yhtään mitään. Jaakolle pitää nostaa hattua siitä, että jos hän ei jotain osannut tai tiennyt, niin hän oli aina valmis kokeilemaan ja oppimaan. Tämä asenne vie elämässä pitkälle! Sitä ei muuten jaksossa taidettu mainita, että miten siinä eläin äänestyksessä kävi? Jaakko sai yhden äänen ja minä loput, mutta näille äänille ei kuitenkaan ollut mitään käyttöä. 



















Ensimmäinen taistelu Jaria vastaan oli yhtä tunteiden vuoristorataa. Ennen kisaa itselläni oli vähän sellainen fiilis, että olin menossa pelaamaan Yhdysvaltoja tai Kanadaa vastaan, eli olin altavastaaja. Kun näin ja kuulin millainen laji on kyseessä, niin alkoi tuntua siltä, että olin menossa pelaamaan 1980-luvun Punakonetta vastaan. Mutta kuten olemme urheilun historiassa monesti huomanneet, niin kaikki on mahdollista. Tässä vaiheessa ei auttanut kuin vetää se "game face" päälle, keskittyä ja toivoa parasta. Päästiin molemmat hyvin alkuun ja sitten rouva Fortuna tuli minun puolelleni, kun Jarin saha jumittui ja minä sain siitä hyvä edun. Jossain vaiheessa ehdin myös sahata oman polveni. Onneksi haava ei ollut sen syvempi, joten vähän vain haavateippiä päälle ja kohti seuraavaa taistelua Jaakkoa vastaan!

Meillä oli hyvä aavistus, että viimeisessä taistelussa saattaisi olla kaikki kolme lajia. Tieto, taito ja voima. Minulla oli tunne, että tietokilpailussa voisin olla vahvoilla Jaakkoa vastaan, varsinkin jos kysytään paljon eläimistä. Kilpailun aikana totesimme jo moneen kertaan, että taidossa ja voimassa voi pärjätä kuka tahansa. Minä voitin "voiman" (tai voiko sitä tasapainoilua kutsua voimaksi?) ja Jaakko taidon, joten lähdimme tietokilpailuun tasapisteissä. Itselläni ei muuten mennyt naulat lähellekkään rasteja, joten taidosta ansaittu voitto Jaakolle. Moni varmaan sen jo tajusikin, että kun laudan käänsi ensin nurinpäin ja sitten takaisin lähtöpisteeseen, niin naulojen paikat vaihtuivat vastakohdiksi. Eli siis jos lautaa katsoessa rasti oli alhaalla, niin laudan kääntäessä takaisin se oli sitten ylhäällä. Eli siis peilikuva, joten ei ihan helppo tehtävä. Meillä oli 10 sekunttia aikaa opetella naulojen paikat ja Jaakko onnistui tässä paremmin. 


Tietokilpailussa oli helppoja ja vaikeita kysymyksiä. Toosa ja vakka olivat aivan hepreaa, enkä kumpaakaan termiä Farmilla itse ainakaan kuullut. Onneksi siellä oli myös muutama kysymys eläimistä, joista sain pisteissä vähän etumatkaa. Viimeinen kysymys, eli Pehtoorin traktorin merkki jäi hieman ärsyttämään, koska me Riinan kanssa puhuttiin tästä Fergusonin traktorista monet kerrat. Se olisi pitänyt muistaa. Minun onnekseni myös Volvo oli väärä vastaus, joten pääsin tuulettamaan Farmi Suomen voittoa! 

Voiton selvittyä fiilis oli tottakai iloinen, mutta samalla myös helpottunut. Olimme kaikki finalistit jo aivan valmiita lähtemään kotiin. Farmi Suomi oli minulle sellainen "kerran elämässä" juttu, kuten Selviytyjät. Kokemus oli itselleni taas hyvä muistutus siitä, että ihminen voi olla erittäin onnellinen ja tyytyväinen elämään ilman mitään nykypäivän hienouksia. Esimerkiksi tämän kuukauden aikana oli harvoin puhelinta, nettiä tai somea ikävä, paitsi silloin kun teki mieli soittaa perheelle ja päivittää kuulumiset. Materialismi ei tuo onnea elämään, vaan sinä ja ihmiset sinun ympärilläsi luovat sen todellisen onnellisuuden. Me Farmilaiset luotiin se onnellisuus hyvin vähästä. Ei ollut sähköä, juoksevaa vettä, paljoa ruokaa tai sisävessaa. En myöskään muista milloin olen viimeksi iloinnut niin paljon irtokarkeista, vaikka en yleensä edes karkeista välitä. Farmilla osasi olla kiitollinen niistä pienistä asioista, jotka ovat monelle itsestäänselvyyksiä nykypäivänä.

Kannustan siis etenkin nuoria, että laittakaa ne puhelimet välillä pois ja fiilistelkää mitä muuta annettavaa elämällä on kuin se puhelimen, padin, tietokoneen tai TV:n ruutu. Panostakaa aitoon vuorovaikutukseen ihmisten kanssa. Digitaalinen vuorovaikutus on helppoa, mutta ei ikinä vedä vertoja kasvokkain käytävään vuorovaikutukseen!

Mutta sitten siihen tärkeimpään, eli voittopotin käyttöön. Jo ohjelmaa kuvatessa päätin, että jos käy niin iso tuuri, että voitan, niin käytän rahat lasten ja nuorten urheilun tukemiseen. Se varmasti tulee tarpeeseen etenkin näin Koronan keskellä. Omaa mieltä lämmitti koko kevään tieto siitä, että kohta pääsen käyttämään voitot hyvään. Sen sijaan, että luovuttaisin X summan järjestölle Y, niin haluan ohjata tuen suoraan muutamalle urheilijalle. Täten olen päättänyt sponsoroida näin aluksi kahden nuoren jääkiekkoilijan ensi kauden kausimaksut, sekä siihen päälle kaikki uudet varusteet. Haluan, että tämä tuki menee sitä tarvitseville, joten siksi toivon nyt apua teiltä lukijoilta. Tiedätkö intohimoista nuorta jääkiekkoilijaa, jolla on esimerkiksi vaikea perhetausta tai perhettä, jolla on nyt taloudellisesti vaikeaa? Voisiko tämä raha mahdollistaa jollekin sen, että jääkiekon harrastus saa jatkua myös ensi kaudella ilman taloudellista huolta?

Jos tulee ehdotuksia mieleen, niin olethan minuun yhteydessä, vaikka Instagramin @Nooraty41 kautta, tai laita sähköpostia etunimi.sukunimi @ gmail.com. Kuulisin myös mielellään vähän taustoja, jos vain mahdollista kertoa. Pelaajan iällä tai sukupuolella ei ole mitään väliä. Tuen vastaanottajien henkilöllisyys pidetään salassa, jos he niin toivovat. Tämän ei ole tarkoitus olla mikään julkisuus tempaus. Kiitos kaikille avusta jo näin etukäteen!

Nyt on kuitenkin aika kääntää taas seuraava sivu elämässä ja jättää Farmi elämä historiaan. Kiitos kaikille katsojille ja faneille, jotka olette olleet hengessä mukana ja tukeneet tämän kevään aikana! Hyvää kesää, sekä rauhaa ja rakkautta kaikille. -NR

Kiitos Farmi Suomi ja nämä ihmiset! <3
















Popular Posts